Microsoft інвестувала в OpenAI, творця ChatuGPT. Неофіційно: 10 мільярдів доларів

  • 25 января, 05:12
  • 3808
  • 0

У понеділок Microsoft оголосила про нову багатомільярдну інвестицію в розробника ChatuGPT - OpenAI. Співпраця між компаніями буде тісно зосереджена на розвитку штучного інтелекту. За неофіційними даними, Microsoft інвестувала до 10 мільярдів доларів

ChatGPT від Open AI став сенсацією з початку року. Алгоритми штучного інтелекту, на яких заснована програма, дають можливість розмовляти з ним як з людиною. Творця цього програмного забезпечення навіть визнала Microsoft, яка вже втретє вклала в OpenAI великі гроші.

«Сьогодні Microsoft оголошує про третій етап нашого довгострокового партнерства з OpenAI через багаторічні багатомільярдні інвестиції, спрямовані на прискорення проривів штучного інтелекту, щоб забезпечити широке поширення цих переваг у всьому світі», — повідомила Microsoft у понеділок.


Попередні інвестиції відбулися у 2019 та 2021 роках. В основному вони стосувалися досліджень суперкомп’ютерів зі штучним інтелектом. Нова угода має «дозволити будь-кому самостійно комерціалізувати передові технології ШІ, отримані в результаті співпраці».

«Останні три роки нашого партнерства були чудовими. Microsoft поділяє наші цінності, і ми раді продовжувати наші незалежні дослідження та працювати над створенням передового штучного інтелекту, який принесе користь усім», — сказав Сем Альтман, генеральний директор OpenAI.

The New York Times описує, що попередні інвестиції Microsoft становили 3 мільярди доларів, але - хоча це неофіційні дані - новий контракт має скласти аж 10 мільярдів доларів. Таким чином Microsoft хоче збільшити свої доходи та конкурувати з такими компаніями, як Google і Meta, які також розробляють штучний інтелект.


Теги: Microsoft openai ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все