Microsoft та Apple відмовились від ролі спостерігачів у раді директорів OpenAI

  • 10 июля, 09:40
  • 3771
  • 0

Компанії Microsoft та Apple несподівано відмовилися від ролі спостерігачів у раді директорів OpenAI, пише Bloomberg. Видання вважає, що це підкреслює увагу регуляторних органів до впливу техногігантів у галузі штучного інтелекту.

У розпорядження журналістів потрапив лист від Microsoft до OpenAI, який повідомляє про вихід компанії з ради директорів дослідника ШІ. Нещодавно таку ж роль отримала й Apple, але представник OpenAI заявив, що тепер у раді не буде зовсім спостерігачів.

У Microsoft пояснили, що впевнені «у правильності обраного напрямку розвитку компанії» та не вважають необхідною свою обмежену роль спостерігача. А в OpenAI подякували за довіру та сказали, що «з нетерпінням чекають на продовження партнерства». Проте так і не прокоментували вихід Apple.

Також розробник ChatGPT заявив, що в майбутньому компанія буде проводити регулярні зустрічі з партнерами та інвесторами, щоб ділитися прогресом.

Нагадаємо, Microsoft отримали право спостерігача, після того як інвестували $13 млрд у творця ChatGPT та стали його найбільшим спонсором. А Apple після нефінансової угоди, яка дозволила їй вбудовувати ChatGPT та презентувати ШІ-новинки на WWDC 2024.

Увага регуляторів

Найбільші американські технологічні компанії вкладають десятки мільярдів доларів у бізнес, пов’язаний зі штучним інтелектом. Хоча ці інвестиції та партнерства є своєрідним рятівним колом для стартапів, регулятори непокояться, бо доступ до передових технологій мають лише компанії, що і так домінують.

Microsoft зіткнулася з ширшою перевіркою щодо її ймовірного домінування в галузі штучного інтелекту. США розпочали окремі розслідування, зокрема чи належно компанія повідомила антимонопольні органи про свою угоду з конкурентом OpenAI — Inflection AI.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий