Microsoft заморожує індексацію зарплатні , а заощаджені кошти інвестує в ШІ

  • 11 мая, 15:51
  • 4010
  • 0

У 2023 році Microsoft прийняла рішення не підвищувати зарплати своїм повнозайнятим співробітникам. Цю інформацію надало агентство Bloomberg з посиланням на повідомлення генерального директора Microsoft, Сатьї Наделли, який повідомив про це своїх співробітників у внутрішній розсилці.

Наделла пояснив таке рішення як необхідний крок для забезпечення достатнього прибутку та інвестицій в основний перехід компанії на штучний інтелект. Водночас, компанія розгляне можливість підвищення ставок для співробітників, які працюють на погодинній основі. Проте не слід очікувати збільшення розміру премій та бонусів.

"Ми розуміємо, що на рівні компанії потрібно приймати важливі рішення про інвестиції у співробітників, щоб успішно функціонувати в змінному економічному середовищі та здійснювати значні платформні зміни", - підтвердив представник компанії.

Як стало відомо у січні, Microsoft планує скоротити тисячі робочих місць, а деякі посади у відділах кадрів та інженерних підрозділах скасувати.

В планах було звільнити приблизно 5% своєї робочої сили, або близько 11 000 посад.

Станом на 30 червня в компанії було 221 000 штатних співробітників, у тому числі 122 000 у Сполучених Штатах і 99 000 за кордоном

 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все