Microsoft звинуватила китайських хакерів у стеженні за критично важливою інфраструктурою США

  • 25 мая, 18:05
  • 3769
  • 0

 Microsoft разом із західними спецслужбами зробила заяву, згідно з якою спонсорована Китаєм хакерська група веде стеження за цілою низкою об'єктів критичної інфраструктури США.

Китай відкидає ці звинувачення, назвавши те, що відбувається «колективною дезінформаційною кампанією» США та їхніх союзників.

Хакерська група, що базується в Китаї, відома як Volt Typhoon або Bronze Silhouette, за словами Microsoft діє з середини 2021 року, займаючись «шпигунством і збором інформації».

Хакери прагнуть отримати доступ до критично важливих систем, і якомога довше зберігати доступ, не видаючи своєї присутності. Список цілей охоплює сектори зв'язку, виробництва, комунальних послуг, транспорту, будівництва, морського судноплавства, уряду, інформаційних технологій та освіти.

Microsoft визнає, що виявлення та усунення наслідків проникнення Volt у різні системи «може бути складним завданням», оскільки для крадіжки інформації угруповання використовує поєднання різних методів, включаючи безфайлові шкідливі програми та отримання даних облікових записів. Microsoft вважає, що метою кампанії Volt є розробка можливостей, які "можуть порушити критично важливу інфраструктуру зв'язку між США та Азіатським регіоном під час майбутніх криз".

У зв'язку з виявленням Microsoft активності хакерів Агентство з кібербезпеки та безпеки інфраструктури (CISA) випустило рекомендації щодо кібербезпеки, які підтримала компанія Dell з кібербезпеки Secureworks.

За даними агентства Reuters, Volt Typhoon вважається одним з найбільших відомих китайських угруповань з кібершпигунства, націлених на США, яка також працює і в інших регіонах.

В даний час Агентство національної безпеки (АНБ) США та Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США у співпраці з розвідувальним альянсом «П'ять очей», до якого входять США, Австралія, Канада, Нова Зеландія та Великобританія, з'ясовують, чи вже не було проникнень Volt Typhoon - комп'ютерні системи інших країн.

Коментуючи ці заяви, офіційний представник міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін (Mao Ning) зазначила, що в атаках хакерів винен Вашингтон і що «Сполучені Штати — це імперія хакерських атак».


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все