Mozilla випустила Firefox 75 для Windows, macOS та Linux

  • 8 апреля, 11:37
  • 4202
  • 0

Mozilla випустила нову версію браузера – Firefox 75. Одна з основних змін, що помітять користувачі, полягає в адресному рядку, який тепер дозволяє виконувати пошук швидше і ефективніше. Оновлення також містить кешовані сертифікати Центру сертифікації веб-PKI, пакет Flatpak для Linux і підтримку Direct Composition для Windows.

Найбільш цікавою зміною цієї версії є оновлений адресний рядок. Mozilla розробила його так, щоб він був оптимізованим для невеликих екранів ноутбуків. Найпопулярніші сайти відображаються при першому натисканні на панель, що дає змогу отримати швидкий доступ до них. Якщо ви намагаєтеся виправити проблему в браузері, Mozilla відобразить рішення в рядку URL. Це оновлення також змінює поведінку панелі в Linux, щоб вона була як на інших платформах.

З точки зору безпеки, Mozilla додала локально кешовані сертифікати Центру сертифікації веб-PKI, що покращує HTTPS-сумісність з неправильно налаштованими веб-серверами, одночасно підвищуючи загальну безпеку браузера.

Нещодавно ми писали, що в Firefox 74.0.1 виправлені дві уразливості нульового дня. Деякі користувачі в Linux досі не мають цього оновлення, оскільки потрібно більше часу для внесення будь-яких змін сумісності і додавання їх в репозиторії. Firefox 75 упакований як Flatpak. Це означає, що користувачі будуть отримувати своєчасні оновлення браузера.

Користувачі Windows отримують вигоду в цьому оновленні завдяки додаванню Direct Composition. Це допоможе підвищити продуктивність в браузері і дозволить Mozilla постійно працювати над постачанням WebRender на ноутбуки з Windows 10 з графікою від Intel.

Якщо ви використовуєте Firefox на Windows або Mac, оновлення має автоматично встановитися найближчими днями або навіть годинами. Щодо Linux – слідкуйте за оновленнями системи або завантажте пакет Flatpak від Flathub.


Теги: mozilla firefox 75
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все