Нам брехали? Масштабний витік розкрив принцип роботи пошукача Google

  • 29 мая, 14:01
  • 3839
  • 0

Сотні сторінок внутрішньої документації Google, що проливає світло на принцип роботи найпопулярнішого пошуковика у світі, потрапили до мережі.

Алгоритм пошуку Google визначає, які сайти виживуть, а які ні. Вони певним чином визначають зміст, який користувачі побачать на сайтах. Втім, те, якими насправді є правила, якими керується пошуковик, залишається загадкою, і її намагаються розгадати журналісти, дослідники та люди, які займаються пошуковою оптимізацією.

Світло на те, як влаштований світ Google Пошук цього тижня пролив масштабний витік внутрішньої документації. Файли опублікував фахівець із SEO Рендом Фішкін. За словами Фішкіна, співробітники Google поділилися з ним даними про принцип роботи пошукового API Google, щоб протистояти брехні компанії.

Витік визначає, які дані Google збирає з веб-сторінок, сайтів та пошукових систем і як їх використовує, які сайти просуває для делікатних тем, як вибори, який підхід використовує для невеликих веб-сайтів тощо. Щось із цього суперечить публічним заявам представників Google. Наприклад, дані з витоку описують, як дані з Chrome використовуються для рейтингування результатів пошуку. Представники Google неодноразово наголошували на тому, що вони не використовують дані Chrome для цього.

Також витік розкрив, що Google збирає дані про автора сторінки (наприклад, для новинних та наукових публікацій). Представники Google раніше наполягали на тому, що підписування матеріалів є корисним для читачів, але не для їхньої компанії, оскільки це не впливає на рейтингування.

«Брехня» — це грубо, але це єдине правильне слово, яке тут можна використати. Хоча я не обов'язково звинувачую публічних представників Google у захисті їхньої конфіденційної інформації, я проти їхніх зусиль активно дискредитувати людей у світі маркетингу, технологій та журналістики, які зробили відтворення відкриття", — зазначив SEO-експерт Майк Кінг у своєму розборі витоку.

Видання The Verge зазначає, що звернулося до Google із численними запитами про коментарі. Проте коментувати витік і навіть підтверджувати чи спростовувати його правдивість компанія відмовилася.

Нагадаємо, раніше Google зіткнулася з антимонопольним позовом з боку уряду США, пов'язаним із її пошуковцем. Суд визначатиме, чи справді Google уклала антиконкурентні угоди з Apple та іншими компаніями для просування пошукової системи. Google у судовому процесі відстоює ідею про те, що отримала значну частку ринку завдяки якості своїх продуктів.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий