Наслідки є неминучими. Google підтвердила справжність документів, що розкривають секрети її пошукача

  • 31 мая, 09:01
  • 3779
  • 0

Компанія Google підтвердила справжність тисяч внутрішніх документів щодо роботи її пошуковика, які потрапили до мережі.

Документи, про які йдеться, детально описують дані, що відстежуються Google. Деякі з цих даних можна використовувати для роботи алгоритму пошукового рейтингу, який тримають у таємниці. Компанія після кількох днів відмовчування офіційно підтвердила справжність документів. У той же час Google закликали ставитися до них обережно.

«Ми застерігаємо від невірних припущень щодо пошуку на основі позбавленої контексту, застарілої чи неповної інформації. Ми поділилися великою інформацією про те, як працює Пошук та типи факторів, які зважують наші системи, а також працюємо над захистом цілісності наших результатів від маніпуляцій», - сказав представник Google Девіс Томпсон в електронному листі The Verge.

Як писав NV, про існування витоку матеріалів вперше повідомили експерти з пошукової оптимізації (SEO) Ренд Фішкін та Майк Кінг. Вони опублікували документ із 2,5 тисячами сторінок, з якого випливає, що Google збирає та потенційно використовує дані, які, за словами представників компанії, не повинні були б використовуватися для створення рейтингу веб-сторінок.

Вибір, який Google робить під час пошуку, має глибокий вплив на будь-кого, хто покладається на Інтернет для просування свого бізнесу – від невеликих незалежних видавців до ресторанів та онлайн-магазинів. Оприлюднена інформація, швидше за все, спричинить наслідки для галузей SEO та маркетингу, фахівці в яких роками прагнули обхитрити Google Пошук та підлаштуватися під його секретний пошуковий алгоритм.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий