Найбагатші люди світу збільшили свої статки завдяки ШІ

  • 28 июня, 18:04
  • 3797
  • 0

Марк Цукерберг, Ларрі Еллісон і Дженсен Хуанг та інші найбагатші люди світу завдяки сплеску інтересу до штучного інтелекту збільшили свої статки у 2023 році на понад $150 млрд, пише Business Insider. 

Роль компанії Microsoft у розвитку штучного інтелекту призвела до збільшення багатства самого Білла Гейтса на 24 мільярди доларів. 

Багатство засновника Nvidia, Дженсена Хуанга, зросло на 24 мільярди доларів. В кінці травня ринкова капіталізація компанії Nvidia досягла 1 трлн доларів. Основною прибутковою галуззю компанії є попит на чіпи, які забезпечують роботу генеративного чат-боту ChatGPT від OpenAI та інших застосунків штучного інтелекту.

Цього тижня Ларрі Еллісон, засновник американської корпорації Oracle з розробки програмного забезпечення, вперше в історії перевершив Білла Ґейтса у списку найбагатших людей. У цьому році його капітал збільшився на 47 мільярдів доларів, що вплинуло на 55% зростання акцій його компанії.

За період з початку 2023 року акції Meta (раніше відомої як Facebook) підскочили на 134% завдяки успішному використанню штучного інтелекту та ефективному зниженню витрат компанії. Цей ріст спричинив збільшення багатства Марка Цукерберга на понад 57 мільярдів доларів, згідно з індексом Bloomberg Billionaires Index.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все