Найбільші телекомунікаційні компанії Європи мають намір змусити IT-гігантів внести більше коштів за використання їхніх мереж

  • 3 октября, 08:54
  • 3730
  • 0

Керівники 20 провідних компаній, серед яких BT, Deutsche Telekom та Telefónica, висловили свою думку у відкритому листі, адресованому Єврокомісії та членам Європейського парламенту. Вони вбачають, що IT-гіганти, такі як Google і Netflix, отримують найбільшу вигоду від телекомунікаційної інфраструктури та сприяють зростанню обсягів трафіку. Отже, вони повинні внести більший внесок у будівництво та підтримку цієї інфраструктури. Вони підкреслюють важливість "справедливого і пропорційного внеску найбільших генераторів трафіку у витрати на мережеву інфраструктуру", який може послужити основою для нового підходу. Європейські телекомунікаційні компанії вважають, що регуляторам необхідно прийняти заходи для забезпечення майбутніх інвестицій в мережі, оскільки їм доведеться вкласти мільярди євро в розгортання мереж 5G.

У Європі набирає популярності ініціатива "справедливого розподілу", і в червні цього року Європейський парламент закликав до створення системи, в рамках якої великі генератори трафіку будуть "справедливо вносити свій внесок" у фінансування телекомунікаційних мереж. Занепокоєння європейців зрозуміле, оскільки для досягнення цілей, пов'язаних із покриттям 5G у всіх населених пунктах ЄС та повним гігабітним покриттям до 2030 року, може знадобитися приблизно €200 мільярдів додаткових інвестицій.

За висловами представників європейських телекомунікаційних компаній, обсяг трафіку даних зростав у середньому на 20% – 30% щороку, і в основному це збільшення було завдяки обмеженій кількості великих технологічних компаній. Ймовірно, цей ріст продовжиться, проте при поточних умовах малоймовірно, що це призведе до збільшення інвестицій з боку IT-гігантів. Ті, хто написав лист, висловлюють скарги на той факт, що великі технологічні компанії "практично не сплачують за передачу даних в наших мережах".

Однак Деніел Фрідлендер, голова CCIA Europe, яка захищає інтереси технологічної галузі, не погоджується з цими вимогами. Він вважає, що телекомунікаційні компанії бажають, щоб великі фірми в повній мірі фінансували їхні мережі, не зважаючи на те, що ці фірми допомагали їм зростати та процвітати. Фрідлендер закликає уникати подвійного обкладання європейських споживачів мережевими платежами, окрім їхньої підписки на послуги.


Теги: телеком
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все