«Не можемо всіх айтівців долучити до роботи з ІТ». У МО розповіли про військові потреби

  • 28 декабря, 20:12
  • 3775
  • 0

У Міністерстві оборони постійно є вакансії для ІТ-спеціалістів, але все ж не всі айтівці зможуть працювати з технологіями. Адже комусь треба бути безпосередньо на фронті. Про це заявила CDTO Міноборони Катерина Черногоренко.

Черногоренко вважає, що Міноборони має стати «one-stop shop» для всіх ІТ-продуктів для армії.

Тобто військові, які займаються безпосередньо військовими задачами, мають прийти до МО та дати функціональні бізнес-вимоги до систем. 

«Ми хочемо під своєю парасолькою зібрати найкращих айтівців, які зможуть отримувати ці бізнес-вимоги від наших військовослужбовців і швидко деліверити: і бойові системи, і небойові системи, і депаперизацію. Роботи багато», – пояснила вона.

«Штурмувати посадки мають люди, які вміють штурмувати посадки»

Думка про те, що ніхто не хоче бути стрільцями, це міф, переконана Черногоренко. Адже вона має багато друзів, які готові бути стрільцями та захищати Україну. Однак підлаштуватися до умов на передовій буде складніше для тих, хто прийшов з цивільного життя і не має військових бойових навичок.

«Я вважаю, що штурмувати посадки мають люди, які вміють штурмувати посадки та вмотивовані це робити», – додала вона.

Водночас Черногоренко акцентувала, що не може впливати на процес укомплектування, але може переміщати людей для роботи з ІТ-системами.

«Водночас ми не можемо всіх айтівців долучити до роботи з ІТ, тому що комусь треба захищати Україну і на фронті. Однак ми маємо адаптивно реагувати на потреби. Наприклад, якщо мені зараз потрібні певні люди – я маю швидко їх забрати з фронту і зробити так, щоб вони допомогли реалізувати ІТ-продукти», – пояснила вона.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий