Не зійде з рук? У Apple можуть бути проблеми через спроби знайти лазівки в новому законі DMA

  • 22 марта, 16:32
  • 3777
  • 0

Регулятори ЄС зацікавилися дивними попередженнями для користувачів та новими зборами для розробників додатків, які Apple запровадила після набрання чинності новим Законом про цифрові ринки (DMA).

Згідно з новими правилами Apple, запровадженими через DMA, будь-який розробник, який бажає відмовитися від App Store, може продавати свої програми в ЄС через альтернативний магазин програм для iOS або власний веб-сайт. Однак у цьому випадку розробник повинен платити компанії так звану комісію за основні технології (CTF) у розмірі 50 євроцентів за кожну установку програми протягом року.

Це стосується лише програм, які завантажили понад 1 мільйон разів. Але такі умови ставлять під загрозу існування популярних безкоштовних додатків, розробники яких просто не мають грошей, щоб платити такі суми компанії. Єврокомісар з питань конкуренції Маргрет Вестагер у коментарі Reuters зазначила, що ЄС розслідуватиме правомірність стягнення CTF.

«Є речі, які нас дуже цікавлять, наприклад, що нова структура комісії Apple де-фато аж ніяк не зробить привабливим використання переваг DMA. Це те, що ми розслідуватимемо», — сказала вона.

Її увагу привернув ще один захід, до якого вдалася Apple, щоб завадити використанню власниками iPhone програм зі сторонніх магазинів, — попередження про потенційну небезпеку встановлення таких додатків. Вестагер назвала таку поведінку «нерозумною». Вона застерегла компанії від того, щоб перешкоджати переходу користувачів до конкурентів, і зазначила, що така поведінка також спровокуватиме розслідування.

Техно напередодні писав, що в деяких випадках нові комісії Apple можуть довести розробників до банкрутства. Наприклад, це може стосуватися дітей-розробників та розробників новачків, чиї програми раптово стають популярними. У цьому випадку їм доведеться платити за їхні безкоштовні програми мільйони.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий