"Неправильний крок". Microsoft після Epic і Spotify розкритикувала Apple за нові правила в App Store

  • 31 января, 16:37
  • 3754
  • 0

Відповідно до нового Закону ЄС про цифрові ринки (DMA) Apple ввела низку змін до App Store, через які продовжує стикатися з критикою.

Microsoft працює над власним мобільним магазином Xbox, який став би альтернативним магазинам додатків та ігор від Apple та Google. Бажання Apple стягувати плату з розробників навіть тоді, коли їхні програми завантажуються на iPhone та iPad поза App Store у компанії назвали «кроком у неправильному напрямку».

«Ми віримо, що конструктивні розмови сприяють змінам та прогресу до відкритих платформ та більшої конкуренції. Нова політика Apple є кроком у неправильному напрямку. Ми сподіваємося, що вони прислухаються до відгуків щодо запропонованого плану і працюватимуть над інклюзивнішим майбутнім для всіх», — заявила президент Xbox Сара Бонд у замітці на X (Twitter).

Нагадаємо, 7 березня набуде чинності новий Закон ЄС про цифрові ринки (DMA), згідно з яким Apple має дозволити користувачам iPhone та iPad у Європейському Союзі доступ до сторонніх магазинів додатків, а не лише до її власного магазину App Store, а також альтернативних методів оплати за продукти та послуги у додатках. У той же час компанія вирішила зберегти комісії для розробників за встановлення додатків та платежі поза App Store. На таких розробників чекає сплата по 0,50 євро за кожну щорічну установку програми після 1 мільйона завантажень, а також 17-відсоткову комісію за покупки.

Новий план Apple вже викликав критику з боку Epic Games та Spotify. У Spotify звинуватили Apple у здирстві і закликали регуляторів ЄС вжити заходів. Європейська комісія каже, що відреагує на зміни, запропоновані Apple у березні.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все