Нова загроза для світового порядку: кібервійськова програма Північної Кореї на основі штучного інтелекту

  • 20 октября, 08:27
  • 3952
  • 0

Штучний інтелект поширює своє панування, розширюючи свої можливості та застосування в різних галузях. Нині ШІ наявний в багатьох секторах, і ця технологія привертає увагу не лише приватних компаній, але й урядів різних країн по всьому світу, оскільки вони прагнуть використовувати її потенціал. Проте виникає проблема в тому, що штучний інтелект не завжди використовується для добрих цілей і не завжди в руках осіб з позитивними намірами. Стало відомо, що Північна Корея придбала штучний інтелект і проводить експерименти, перевіряючи його застосування для кібервійни.

Північна Корея зараз випробовує можливості штучного інтелекту для кібервійни, що викликає обурення та побоювання щодо можливих нових кібератак. Північна Корея - країна з великою таємничістю, і навіть при ізоляції її громадян від світу влада не залишається відстороненою від сучасних технологій. Країна, очолювана Кім Чен Іном, відома своїми кібератаками на різні види організацій, включаючи урядові структури, корпорації та навіть окремих осіб. Тепер Північна Корея придбала та використовує штучний інтелект для здійснення кібератак, що зробило її першою країною, яка використовує ШІ для цих цілей, відповідно до звіту США.

Застосування штучного інтелекту надає країні можливість проводити більш складні та результативні кібератаки. Крім того, це може ускладнити процес захисту від таких атак. Північнокорейська держава часто використовує прибутки від цих атак, щоб завдавати шкоду своїм "ворогам" та сприяти розповсюдженню своєї пропаганди.

Основний об'єкт уваги полягає в тому, що Північна Корея отримала доступ до цієї технології. Як відомо, передові апаратні компоненти, такі як чіп Nvidia H100, є обов'язковими для використання в системах штучного інтелекту. До того ж, зазначена країна не має можливості виробляти ці компоненти власноруч. Фахівці вважають, що необхідне обладнання було придбане через  фіктивну компанію. Однак питання про програмний аспект залишається відкритим і ще не розкритим.


Теги: ai ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все