Новинка від Tesla – платформа для торгівлі електроенергією

  • 6 мая, 06:10
  • 4118
  • 0

Глава Tesla Ілон Маск неодноразово повідомляв про те, що його компанія повинна стати чимось більшим, ніж просто виробником автомобілів. Черговим кроком у цьому напрямку стане новий продукт Tesla – платформа для торгівлі електроенергією Autobidder.

Минулого року Ілон Маск заявив, що Tesla Energy, енергетичний підрозділ автовиробника, стане глобальним дистриб'ютором електроенергії, а з часом цей бізнес може перерости навіть виробництво електромобілів. І тепер Tesla представила новий продукт - Autobidder - платформу для торгівлі електроенергією.

Як працюватиме Autobidder

Tesla описує Autobidder так: «Autobidder надає незалежним виробникам енергії, комунальним службам та пайовикам можливість автономно монетизувати енергетичні активи. Autobidder - це платформа торгівлі та управління в реальному часі, яка забезпечує управління активами та оптимізацію ресурсів, дозволяючи власникам і операторам змінювати операційні стратегії, щоб максимізувати прибуток згідно з бізнес-моделлю та з урахуванням всіх ризиків».

Енергетичні активи компанії

Tesla стверджує, що Autobidder керує вже сотнями мегават-годин активів, які забезпечують гігават-години мережевих послуг по всьому світу. Autobidder працює в будь-якому масштабі: від домашніх систем генерації до установок промислового призначення потужністю 100 МВт. Компанія підкреслює, що завдяки безшовній інтеграції апаратного та програмного забезпечення користувачі Autobidder зможуть отримувати дохід відразу після активізації свого проєкту в системі.

Tesla активно використовує машинне навчання для кількох ключових функцій Autobidder: прогнозування цін, прогнозування навантаження, прогнозування вироблення, оптимізації навантаження мережі, розумних торгів в системі.

Де вже працює Autobidder

Наразі Autobidder успішно використовується в Австралії для управління станцією зберігання енергії Hornsdale Power Reserve. Також відомо, що нова платформа буде сумісна не лише з продукцією Tesla, але і з будь-яким типом енергосховищ.

Крім того на початку березня в Канаді з'явилася перша мегабатарея Tesla Energy. Енергетична компанія Saint John Energy встановила на своїй підстанції акумулятор Megapack. Вона дозволить згладити піки споживання енергії і буде економити до 200 000 доларів на рік.


Теги: tesla
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все