Tesla відкладає презентацію роботаксі до жовтня — це ставить під удар амбітні плани Маска

  • 13 июля, 09:00
  • 3783
  • 0

Компанія Tesla відкладає презентацію свого роботаксі, яка мала відбутися 8 серпня, приблизно на два місяці. Про це Bloomberg повідомили джерела, знайомі з цим рішенням, які воліли залишитися неназваними.


Офіційна причина — більше часу на розробку додаткових прототипів. Цього тижня дизайн-команді наказали переробити деякі елементи автомобіля.

Акції Tesla впали на 8,4% в день оголошення про затримку, що може свідчити про те, що деякі інвестори втрачають віру в проєкт роботаксі.

Натомість акції потенційних конкурентів у сфері таксі, Uber Technologies Inc. та Lyft Inc., після цих новин зросли, на 6,1% та 4,6% відповідно.

Роками в Tesla обговорюється ідея створення безпілотного таксі. Ілон Маск озвучив її ще у 2016 році під час презентації свого другого генплану для компанії. Останнім часом він віддавав перевагу цьому проєкту над розробкою доступнішого електромобіля, ніж базова модель Tesla Model 3.

Видання зазначає, що Маск вже понад десятиліття розповідає про досягнення Tesla у сфері технологій автономного керування. Компанія продає клієнтам пакет функцій під назвою Full Self-Driving (FSD) за тисячі доларів, позиціонуючи їх як систему повністю автономного водіння. Насправді ця назва оманлива: FSD потребує постійного контролю з боку водія, і автівки Tesla поки що не є повністю автономними.

Проте останніми місяцями, коли продажі автомобілів компанії знизились, Маск і провідні інженери все більше вірять у FSD.

За першу половину року Tesla поставила клієнтам на 6,6% менше автомобілів, попри те що компанія презентувала нову модель — Cybertruck. Також виробництво автівок у другому кварталі скоротилось на 14% порівняно з минулим роком, щоб зменшити надмірні запаси продукції.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий