Інтригують. Тім Кук натякнув на плани Apple випустити проривний ШІ до кінця року

  • 1 марта, 07:01
  • 3738
  • 0

Apple, яка відстає від головних конкурентів у розвитку технологій із штучним інтелектом, цього року готується «прокласти новий шлях до генеративного ШІ».

Цього тижня Apple провела щорічні збори акціонерів. Під час заходу генеральний директор Apple Тім Кук ще раз прокоментував плани компанії зі штучного інтелекту, пише MacRumors. Кук оголосив, що компанія «прокладе новий шлях» до генеративного штучного інтелекту у 2024 році.

"Ми віримо, що це відкриє трансформаційні можливості для наших користувачів", - сказав Кук.

За останні місяці Кук зробив кілька заяв щодо амбіцій Apple щодо штучного інтелекту. Ще в листопаді він сказав, що Apple «досить багато інвестує» у штучний інтелект. Раніше в лютому заявив, що компанія витрачає «надзвичайно багато часу та зусиль» на штучний інтелект, і обіцяв розкрити більше деталей пізніше цього року.

Чергова заява Кука прозвучала на тлі повідомлень про те, що Apple остаточно відмовляється від ідеї створення безпілотного авто, і деякі співробітники проекту були перепризначені для роботи над різними ініціативами розвитку генеративного штучного інтелекту.

Як писав NV, інсайдери повідомляли, що Apple планує оновити вбудований голосовий помічник Siri та свою операційну систему iOS, додавши нові інструменти з ШІ, пізніше цього року. Apple пояснювала своє відставання на ринку ШІ тим, що прагне запустити штучний інтелект безпосередньо на своїх пристроях, забезпечивши шифрування даних і запобігши будь-якому доступу до контенту, що зберігається в хмарі. Напередодні компанія в окремій заяві звинуватила конкурентів у монетизації особистої інформації користувачів та пообіцяла застосувати інший підхід до обробки даних на хмарних сховищах.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий