Nvidia представила Project G-Assist — ШІ-помічник для геймерів

  • 3 июня, 14:00
  • 3739
  • 0

Компанія Nvidia представила Project G-Assist, помічника на базі штучного інтелекту, що орієнтований на геймерів. Він здатний оцінювати те, що відбувається на екрані комп’ютера та розуміти контекст, а також «може запропонувати переможну тактику в грі».

Project G-Assist наразі є лише технічною демонстрацією, однак вона вже дає змогу поглянути, як ШІ-помічник може допомогти вам у комп’ютерних іграх і навіть налаштовувати оптимальні параметри гри.

Project G-Assist приймає голосові або текстові команди від гравця, а також контекстну інформацію з екрана. Система генерує індивідуальну відповідь у вигляді тексту або голосу.

У демоверсії Nvidia показує, як G-Assist відповідає на голосовий запит: «Яка зброя з’явиться в ранній грі та де знайти матеріали для її виготовлення?» в ARK: Survival Ascended.

Помічник навіть може розуміти, що відбувається на екрані під час гри, тому він може адаптуватися до кількості навичок, які ви маєте, та допомогти вам пройти далі.

ШІ-помічник Nvidia також може оптимізувати та налаштовувати параметри. Він може просканувати вашу систему і помітити, що ви граєте на частоті 60 Гц, тоді як ваш монітор підтримує 240 Гц. Ви також можете попросити поради щодо підвищення продуктивності у грі.

Для роботи ШІ-помічника буде необхідний графічний процесор Nvidia GeForce RTX.

Nvidia анонсувала продукт під назвою GeForce GTX G-Assist зі схожими можливостями ще у 2017 році, але тоді це було лише першоквітневим жартом.

Минулого місяця Microsoft продемонструвала схожу концепцію свого ШІ-помічника Copilot, який може допомогти гравцям у Minecraft пройти гру.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий