OpenAI планує випустити GPT-5 вже цього року

  • 20 марта, 14:00
  • 3699
  • 0

OpenAI, розробник популярного інструменту штучного інтелекту для генерації тексту ChatGPT, планує презентувати наступну версію своєї моделі вже в середині цього року, ймовірно, влітку. Про це пише Business Insider з посиланням на неназваних людей, знайомих з процесом.

Деякі корпоративні клієнти вже отримали демонстрації нової моделі та пов’язаних з нею покращень для інструменту ChatGPT.

Як розповів один з керівників компанії, який нещодавно бачив GPT-5, модель «справді хороша, набагато краща за попередні моделі». OpenAI продемонструвала нову модель з урахуванням потреб його компанії. Крім того, за його словами, розробники натякнули на інші, поки що невідомі можливості моделі, зокрема здатність керувати іншими агентами штучного інтелекту від OpenAI для автономного виконання завдань.

Точна дата випуску нової моделі ще не визначена, тому плани можуть змінитися.

Наразі OpenAI продовжує навчання GPT-5

Після завершення навчання модель пройде внутрішнє тестування безпеки та додаткові перевірки, під час яких співробітники та сторонні експерти оцінюватимуть її роботу, щоб виявити потенційні проблеми до публічного релізу.

Основним джерелом доходу OpenAI є продаж ліцензій корпоративним клієнтам, яким пропонують розширену версію ChatGPT для їхньої роботи.

Останнє велике оновлення ChatGPT вийшло рік тому. Тоді GPT-4 був заявлений як набагато швидший і точніший у своїх відповідях, ніж попередня модель GPT-3. Пізніше, у 2023 році, OpenAI випустила GPT-4 Turbo, намагаючись виправити проблему, яку іноді називають «лінощами», оскільки модель інколи відмовлялася реагувати на запити.

Великі мови моделі навчаються на масивних наборах даних, зібраних з усього інтернету, щоб відповідати на запити користувачів у стилі, що нагадує людську мову. Якість відповідей та інформації, яку вони надають, може погіршуватися залежно від того, які навчальні дані використовуються для оновлень або інших змін, внесених під час розробки та підтримки.

На кількох форумах Reddit користувачі скаржаться на погіршення якості відповідей ChatGPT після переходу на GPT-4. За словами інсайдерів, в OpenAI сподіваються, що GPT-5 стане надійнішою та вразить як звичайних користувачів, так і корпоративних клієнтів.

Раніше генеральний директор OpenAI Сем Альтман розповів, що після оновлення спектр того, що може робити генеративний штучний інтелект, значно розшириться. Зокрема, ChatGPT навчиться працювати з відео.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий