Пароль за винагороду. Банкір загубив пароль від криптогаманця з $470 млн

  • 7 ноября, 12:01
  • 3833
  • 0

Пароль за винагороду. Банкір загубив пароль від криптогаманця з $470 млн

Засновник естонського банку LHV Bank Райн Лихмус володіє криптогаманцем із 250 тис. ETH – це приблизно 470 мільйонів доларів. 

Проте в чоловіка немає до них доступу через те, що він втратив до нього пароль.

Керівник відділу бізнес-операцій Coinbase Конор Гроган знайшов адресу з 250 000 ETH ще у лютому 2023 року. Проте тоді не було відомо, кому належить криптогаманець.

Тепер, за його словами, з’ясувалося, що актив належить Лихмусу. Раніше директор естонського банку LHV Bank заявив про втрату доступу.

«Одну таємницю розкрито. На жаль, Райн Лихмус втратив ключі і не може отримати доступ до цих сотень мільйонів. Якщо ви зможете якимось чином допомогти йому повернути їх, він готовий розділити їх із вами», — написав Конор Гроган в соцмережі X.

Лихмус купив криптовалюту у 2014 році під час ICO Ethereum, коли вартість 1 ETH становила приблизно 30 американських центів. А 10 листопада 2021 року актив торгувався на рівні 4 878 доларів, згідно з даними CoinGecko. Якби засновник LHV Bank продав 250 тис. ETH, він би заробив приблизно 1,22 мільярдів доларів.

Директор естонського банку зізнався, що часто губить паролі. Він не займався відновленням доступу до гаманця, але готовий скористатися допомогою експертів.

«Я не можу розв’язати цю проблему самотужки. Якщо хтось думає, що зможе допомогти мені повернути кошти, я розгляну всі пропозиції», – цитує його видання Incrypted.



0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий