Пентагон закупить 500 терміналів Starlink для України, що не будуть доступні Ілону Маску

  • 30 июля, 11:50
  • 3714
  • 0

За даними The New York Times, Пентагон затвердив угоду з компанією SpaceX на постачання системи Starlink для України, яка буде недоступна для відключення з боку засновника компанії, Ілона Маска.


Ілон Маск декілька разів обмежував доступ до Starlink під час війни. Він відмовив українським військовим включити Starlink біля окупованого Криму, що вплинуло на хід військових дій. Також минулого року він оприлюднив "мирний план" для закінчення війни в Україні, який відповідав інтересам Росії. Наприкінці минулого року близько 1300 терміналів Starlink, придбаних через британського постачальника, були відключені через невиплату українським урядом щомісячної плати в розмірі $2500 за кожний з них.

Міністр оборони Ллойд Остін підтвердив угоду Пентагону з компанією SpaceX щодо придбання від 400 до 500 нових терміналів та послуг Starlink для України. За джерелами, що мають інформацію про цю угоду, Пентагон отримає контроль над розташуванням терміналів Starlink українського інтернет-сигналу та унеможливлює здатність Ілона Маска впливати на них. Це забезпечує здатність нових пристроїв виконувати "ключові функції та спеціальні місії".

«Минуло багато часу з тих пір, як ми бачили таку компанію чи особу, які досить відкрито виступають проти зовнішньої політики США під час війни», - Грегорі К. Аллен - колишній чиновник Міністерства оборони США 

Одне з відмінностей Starlink від традиційних оборонних підрядників полягає в тому, що це комерційний продукт. Це дозволяє Ілону Маску діяти іноді незалежно від інтересів США. Наприклад, коли SpaceX заявляла, що не може продовжувати фінансування Starlink в Україні, це створило певні виклики, як зазначив Грегорі К. Аллен, колишній чиновник Міністерства оборони.


Теги: starlink маск
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи