Переїзд або звільнення. Apple поставила десятки працівників перед вибором

  • 16 января, 12:02
  • 3704
  • 0

Техгігант закриває один з ШІ-офісів у Сан-Дієго, штат Каліфорнія, у якому працювала частина команди Data Operations Annotations. Вона займається розробкою віртуальної асистентки Siri та інших продуктів на базі штучного інтелекту. Компанія вже запропонувала 121 співробітнику підрозділу переїхати до Остіна, штат Техас, повідомляє агентство Bloomberg. Якщо вони не пристануть на ці умови до кінця лютого 2024 року, наприкінці квітня їх звільнять.

Відповідне рішення ухвалила заступниця віцепрезидента Apple з машинного навчання та ШІ-стратегії Крістін ДеФіліппо. Вона зазначила, що більша частина підрозділу перебуває саме в Остіні, а його об’єднання покращить ефективність роботи. Команда Data Operations Annotations аналізує запити користувачів та визначає, наскільки точно Siri розпізнає та виконує голосові команди. Більшість співробітників, які ще працюють у Сан-Дієго, проти переїзду, тим паче, що компанія продовжує наймати людей до цього офісу на інші позиції.

Всі, хто погодиться на переїзд, збережуть посади та отримають додатково по $7 тис. компенсації. Решта отримають вихідну допомогу та медичне страхування коштом компанії терміном на пів року.

Apple – одна з небагатьох великих технологічних компаній, яка не вдавалась до масових скорочень персоналу на противагу Meta, Amazon і Google, що впродовж року звільнили десятки тисяч людей. Генеральний директор Тім Кук зазначав, що це «останній засіб», тому в корпорації цей варіант навіть не обговорювався попри ситуацію на ринку.

Втім, у березні минулого року Apple видала наказ про повернення в офіси, а у квітні закрила підрозділ корпоративної роздрібної торгівлі. Його співробітникам запропонували подати резюме на інші посади в компанії або звільнитися.


Теги: Apple
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все