Playtika з офісами в Україні виділить до $1,2 млрд на M&A замість продажу компанії

  • 5 марта, 05:21
  • 3845
  • 0

Керівництво ізраїльського виробника мобільних ігор Playtika передумало продавати компанію через «невизначеність в Ізраїлі та Україні». Натомість вони витратять до $1,2 млрд на злиття та поглинання протягом наступних трьох років.

  1. Playtika має свої офіси в Україні, а саме у Києві, Дніпрі та Вінниці. За словами президента і фінансового директора Playtika Крейга Абрахамса, у наступні три роки на злиття і поглинання виділять від $600 млн до $1,2 млрд.
  2. Зокрема рішення ухвалили, бо компанія «добре позиціює себе для очолення консолідації в індустрії мобільних ігор». Написали, що Playtika укладатиме одну-дві угоди на рік, залежно від ситуації на ринку. Також повідомили, що з січня 2024 року компанія скоротить ще до 400 робочих місць. 

«Дозрівання ринку, труднощі, з якими стикаються багато менших компаній на рекламному ринку… ми вважаємо, що у нас хороші позиції. У нас є мільярд доларів готівки та кредитна лінія на 600 мільйонів доларів», – сказав Крейг Абрахамс.

Також вирішили продовжити паузу в розробці нових ігор, повідомив директор і засновник компанії Роберт Антокол. Витрати планують збільшити на ефективний маркетинг для наявних ігор у наступному році.

«Це ніколи не було нашою ДНК, – сказав він. – Нашою ДНК завжди були злиття та поглинання, і ми дуже добре справлялися з ними протягом останніх десяти років. Я не кажу, що у нас не буде досвіду роботи з новими іграми, але це не основний фокус. Наш основний фокус, знову ж таки – злиття та поглинання».

У грудні 2022 року стало відомо, що Playtika проводить масові скорочення. Під них потрапить близько 800 співробітників по всьому світу. Скорочення торкнуться й українських офісів розробки, де загалом звільнили 100 людей.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий