Польський регулятор розслідує діяльність компанії OpenAI

  • 22 сентября, 05:35
  • 3828
  • 0

Польський регулятор розслідує діяльність компанії OpenAI через скаргу, яка стверджує, що їх чат-бот ChatGPT може порушувати закони Європейського Союзу про захист особистих даних. 

"Раніше OpenAI вже зіткнувся щонайменше з другим колективним позовом у федеральному суді Сан-Франциско за нібито порушення законів про конфіденційність. Компанія не відповіла на запити про коментарі, коли про позов стало відомо на початку цього місяця", - пише агентство.

"Справа стосується порушення багатьох положень про захист персональних даних, тому ми попросимо Open AI відповісти на низку запитань", - сказав президент Управління захисту персональних даних Польщі (UODO) Ян Новак.

За інформацією UODO, невідома особа подала скаргу, в якій стверджує, що OpenAI не виправила недостовірну інформацію про неї, яку згенерував ChatGPT.

Ця особа стверджує, що не мала можливості визначити, які саме персональні дані були оброблені компанією, і отримала некоректні та неправдиві відповіді на свої запити.

OpenAI не відповіла негайно на запит агентства щодо коментаря.

Окрім порушення конфіденційності, технологічні компанії, включаючи Microsoft, OpenAI, Google і Stability AI, нещодавно стали об'єктом судових позовів у зв'язку з "запозиченням" матеріалів, що охороняються авторським правом, і особистих даних з Інтернету для навчання своїх генеративних систем ШІ.

На початку цього року ChatGPT від OpenAI став найшвидше зростаючим споживчим додатком в історії, досягнувши 100 мільйонів активних користувачів у січні, всього за два місяці після запуску.


Теги: ai ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все