Посилки з Китаю можуть містити коронавірус, але не всі

  • 17 февраля, 15:14
  • 3946
  • 0

Початок 2020 року ознаменувався спалахом нового коронавірусу 2019-nCoV, який також називається COVID-19. Цей коронавірус неподібний на інші, а нове дослідження припускає, що він може виживати на предметах протягом 7+ днів.

Згідно з даними Центрів США по контролю і профілактиці захворювань (CDC), «наразі неясно, чи може людина отримати 2019-nCoV, торкаючись зараженої поверхні або об’єкта, а потім торкаючись власного рота, носа або, можливо, очей». Насправді, про вірус COVID-19 відомо зовсім небагато, тому дослідники шукають відповіді у подібних, на кшталт SARS і MERS.

Коронавірус може «жити» до 9 днів

Була досліджена література по всіх доступних людських і ветеринарних вірусах в цьому сімействі, включаючи 22 дослідження. З’ясувалося, що патогенні мікроорганізми людини можуть зберігатися на поверхні і залишатися інфекційними при кімнатній температурі протягом 9 днів. Для порівняння: вірус кору може жити на забруднених поверхнях до 2 годин.

Звичайно, це верхня межа «життя» коронавірусу. Але в середньому, це сімейство вірусів може виживати від 4 до 5 днів на різних матеріалах, таких як алюміній, дерево, папір, пластик і скло. Деякі з ветеринарних коронавірусів, які можуть інфікувати тільки тварин, можуть зберігатися навіть більше 28 днів. Низька температура і висока вологість повітря ще більше збільшують проміжок.

Щоб зменшити поширення коронавірусів в цілому, автори нового дослідження пропонують лікарням ретельно дезінфікувати поверхні розчинами, приготовленими з гіпохлориту натрію, перекису водню або етанолу. У своєму дослідженні вони виявили, що ці рекомендації ВООЗ є дуже ефективними щодо ГРВІ та MERS.

Результати спочатку були призначені для майбутнього підручника. Але в цих обставинах, автори вважали, що краще за все публікувати свої висновки заздалегідь. Вони вважають, що результати можуть поширитися і на вірус COVID-19. Командою були проаналізовані різні коронавіруси і всі результати були подібними. Однак, дослідники не аналізували 2019-nCoV. Тому у них немає даних про те, чи можуть руки бути зараженими після торкання до забрудненої поверхні чи контакту з пацієнтом. В лікарнях це можуть бути дверні ручки, кнопки в ліфті та будь-які інші предмети з металу та пластику.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все