Поступки Пекіну. Apple зачистила китайський App Store від західних додатків на вимогу влади

  • 22 апреля, 10:37
  • 1514
  • 0

Китай умовив Apple видалити деякі з найпопулярніших у світі програм для обміну повідомленнями зі свого магазину додатків у цій країні.

Apple заявила, що їй було наказано видалити певні програми з міркувань національної безпеки, без уточнення того, про які програми йдеться. Як пише WSJ, WhatsApp та Threads від Meta, а також платформи обміну повідомленнями Signal, Telegram та Line були видалені з китайського App Store у п'ятницю. CNN підтверджує, що Apple видалила WhatsApp і Threads, і інформує, що інші популярні західні програми для соціальних мереж, включаючи X (раніше Twitter), Facebook, Instagram та Messenger, все ще доступні в китайському магазині додатків Apple. Програми, що належать Meta, вже були заблоковані в Китаї раніше і не використовувалися широко. Доступ до них можна отримати в країні лише за допомогою VPN.

«Ми зобов'язані дотримуватися законів у країнах, де ми працюємо, навіть якщо ми не згодні. Адміністрація кіберпростору Китаю наказала видалити ці програми з вітрини магазину в Китаї, зважаючи на проблеми національної безпеки. Ці програми залишаються доступними для завантаження на всіх інших вітринах, де вони є», - сказав представник Apple.

Оголошення технічного гіганта про поступки вимогам китайської влади відбувається на тлі різкого падіння продажів iPhone. Як писав NV, показники компанії впали на 10% у першому кварталі цього року, насамперед через падіння продажів у Китаї.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все