Потужний ріст IT-сектору можливий лише тоді, коли в Україні відновитися авіаційне сполучення

  • 11 августа, 16:27
  • 3740
  • 0

GlobalLogic, один з провідних роботодавців у сфері IT в Україні, залучив увагу 10-11 нових клієнтів з початку 2023 року, проте ця кількість виявилася недостатня. Компанія активно працює над тим, щоб забезпечити стійкість свого бізнесу в Україні, але через очевидні обставини він продовжує скорочуватись, розповів Андрій Яворський, віцепрезидент зі стратегічних ініціатив GlobalLogic, у інтерв'ю для Forbes.

В інтерв'ю йдеться, що ці нові проекти мають невелику масштабність, зазвичай займають від 10 до 20 осіб. Це хороша команда, але далеко не на тому рівні, що досягалися в докризовий період, коли розмір проектів досягав 100-150 осіб. В першому кварталі 2023 фінансового року глобальний бізнес GlobalLogic виріс на 26% порівняно з попереднім роком (на 19% у доларах) і залишається високо прибутковим. Керівництво компанії Hitachi прогнозує подальший ріст, навіть у зв'язку з економічним спадом у Європі та США.

Однак в Україні, де припадає 20% від загальної чисельності співробітників, бізнес компанії звузився, проекти закінчуються, і нові замовлення не надходять. Клієнти планують повернутися до співпраці в Україні лише після завершення військового конфлікту.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все