"Повний фарс". Apple розкритикували за нові умови для розробників додатків

  • 30 января, 16:04
  • 3749
  • 0

Spotify звинувачує Apple у здирстві та недотриманні нових технічних регламентів ЄС. Все через комісію для розробників, які дозволяють користувачам iOS встановлювати програми без App Store або оплачувати послуги поза магазином програм.

Згідно з новим Законом ЄС про цифрові ринки (DMA), який набирає чинності 7 березня, Apple надає користувачам iPhone та iPad в Європейському Союзі доступ до сторонніх магазинів додатків, а не лише до її власного магазину App Store, а також альтернативних методів оплати за продукти та послуги у додатках. У той же час компанія зберігає для розробників комісії за встановлення додатків та платежів, навіть коли це відбувається без залучення App Store. На таких розробників чекає сплата по 0,50 євро за кожну щорічну установку програми після 1 мільйона завантажень, а також 17-відсоткову комісію за покупки.

Творці стрімінгової платформи Spotify називає нові правила Apple «вимаганням» та «повним фарсом».

«Якщо прочитати пропозицію Apple, розробник повинен буде сплатити цю комісію, навіть якщо користувач завантажив програму, ніколи не використав її і забув видалити. … Сам Spotify стикається з невиправданою ситуацією. З нашою європейською базою встановлення Apple у 100 мільйонів, цей новий податок на завантаження та оновлення може різко збільшити наші витрати на залучення клієнтів, потенційно збільшивши їх удесятеро… Згідно з новими умовами, ми не можемо дозволити собі ці комісії, якщо хочемо бути прибутковою компанією », - Написав генеральний директор Spotify Даніель Ек на X (Twitter).

Представники Apple відкидають звинувачення, стверджуючи, що нові умови збережуть витрати розробників на старому рівні або зменшать їх.

«Зміни, які ми публікуємо для додатків у Європейському Союзі, дають розробникам можливість вибору – з новими можливостями розповсюдження додатків iOS та обробки платежів. Кожен розробник може залишитися на тих самих умовах сьогодні. І згідно з новими умовами понад 99% розробників платитимуть Apple стільки ж чи менше», - заявив представник Apple Фред Сайнц у коментарі The Verge.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи