Прихована настройка в Windows 10 підвищує швидкість роботи в чотири рази

  • 19 мая, 09:14
  • 3946
  • 0

Найпопулярнішою операційною системою для комп’ютерів в даний час є Windows 10, а зробити її вкрай поширеною компанії Microsoft вдалося виключно завдяки агресивній політиці її просування, при якій власників електронних пристроїв на більш ранніх версіях ОС буквально змушували встановити апдейт. Втім, далеко не всі задоволені роботою десятої «вінди», а головна скарга, відразу після занадто заплутаного інтерфейсу, полягає в низькій швидкості роботи. Через кілька місяців після початку використання дана платформа працює в рази гірше, ніж на самому початку.

Особливо сильно зниження швидкості роботи помітно на комп’ютерах і ноутбуках, які оснащені звичайними жорсткими дисками HDD. Уже через кілька місяців, а тим більше років, продуктивність погіршується в рази, але все дуже легко повернути назад. Для цього потрібно скористатися прихованим налаштуванням в Windows 10, яке підвищує швидкість роботи в чотири рази, тобто дуже сильно. Втім, звичайно, точний рівень приросту продуктивності залежить від того, наскільки все погано на конкретному електронному пристрої.

Для того, щоб змусити Windows 10 знову працювати максимально швидко, необхідно запустити додаток під назвою «Очищення диска», що найпростіше зробити шляхом введення його найменування в рядок пошуку в меню «Пуск». Відразу після запуску слід натиснути на кнопку «Очистити диск». Потрібно враховувати, що дана операція може займати до декількох годин, а всі дані на накопичувачі нікуди не пропадуть. Секрет даної прихованої функції в тому, що вона перезаписує всі файли найбільш правильним способом.

За рахунок цього знижується час звернення до них, в результаті чого в рази збільшується швидкодія. Також під час очищення диска видаляються всі зайві файли, які були створені Windows 10 в процесі використання комп’ютера. За рахунок цього збільшиться не тільки загальна швидкість роботи, але ще і зросте обсяг вільного простору на накопичувачі, а таким всі гарантовано залишаться задоволені. Проводити очистку диска Microsoft радить раз в 3 – 4 місяці, але навіть якщо робити це кожен місяць, гірше від цього точно не буде.


Теги: Microsoft windows 10
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все