Пристрасті розпалюються. Epic Games домагається судової заборони для App Store

  • 15 марта, 09:00
  • 3745
  • 0

Epic Games домагається судової заборони для магазину додатків для iOS App Store через новий підхід Apple до стягнення комісій із розробників.

Постанова 2021 року змусила Apple дозволити розробникам додатків App Store пропонувати клієнтам посилання зовнішні сервіси оплати їх послуг. Apple пішла на це, але зберегла комісію для розробників. Такий крок компанії розробник та видавець відеоігор Epic Games, відомий тривалою боротьбою з Apple у судах, вважає невиконанням ухвали. Це стало причиною ще одного судового позову компанії проти Apple, пише The Verge.

У судовій скарзі Epic просить вжити заходів і стверджує, що оновлена політика щодо розробників є невиправданою, оскільки комісії за платежі без використання платіжної системи Apple залишилися "по суті такими ж", як при покупках через App Store.

Крістіан Оуенс, який заснував платіжний процесор Paddle, і Бенджамін Саймон, засновник фітнес-додатків Down Dog для iOS, погодилися з аргументами компанії в деклараціях, поданих Epic до суду, Оуенс назвав вибір, запропонований Apple, «ілюзорним». Саймон сказав, що його компанія Yoga Buddhi Co. все одно доведеться платити більше за версію iOS, аніж за веб-версію своїх підписок.

Нагадаємо, розробник гри Fortnite Epic Games подав антимонопольні позови проти техногігантів Apple та Google у серпні 2020 року, звинувативши компанії у використанні монополізованих практик у їхніх магазинах додатків, через які розробники додатків та ігор змушені платити високі відсотки роялті. Раніше цього року Верховний суд США відмовився розглядати справу Epic Games проти Apple, залишивши чинним рішення суду нижчої інстанції. Останній у 2021 році не визнав Apple винною в антиконкурентних діях, але змусив компанію змінити підхід до програм App Store. Apple повинна була скасувати заборону для розробників направляти користувачів на сторонні сайти для придбання їхніх послуг за межами програми.

У той же час, суд не заперечував право Apple на комісію. Компанія скористалася цим, ввівши комісію при оплаті через сторонні сервіси на рівні 27%, що не набагато вигідніше за стандартну 30-відсоткову комісію в App Store.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий