Проблема на проблемі на проблемі. Сумно відоме програмне забезпечення CrowdStrike вбиває не тільки ПК з Windows

  • 25 июля, 08:47
  • 3708
  • 0

Програмне забезпечення CrowdStrike Falcon робить нефункціональними як сучасні системи з Windows — Linux також у небезпеці.

Про програмне забезпечення CrowdStrike минулого тижня стало відомо всьому світу — після того, як невдале оновлення програмного забезпечення Falcon призвело до появи «синього екрану смерті» на системах з Windows по всьому світу. Однак з'ясувалося, що не тільки ПК з Windows можуть зазнати негативного впливу програми. The Register повідомляє, що з квітня цього року користувачі Linux скаржилися на збої, пов'язані з тим самим програмним забезпеченням. Постраждали користувачі Linux, серед яких Red Hat Enterprise Linux, Debian Linux (а Debian є основою більш поширеної Ubuntu) і Rocky Linux. Усі проблеми, про які йдеться, впливають на базове ядро Linux (універсальне для всіх дистрибутивів Linux), і призводять до збою будь-яких дистрибутивів Linux, які використовують версії ядра 5.14.0-42713.1 та новіших.

Це, кажуть експерти, свідчить про серйозність проблем розробки програмного забезпечення ядра CrowdStrike, а скарги користувачів Linux, на які звернули увагу тільки тепер, мабуть, були значним попередженням для творців CrowdStrike, і не були враховані повною мірою.

Цікавий також той факт, що генеральний директор CrowdStrike Джордж Куртц також був генеральним директором компанії-виробника антивірусів McAFee в 2010 році, коли було випущено сумнозвісне оновлення, яке призвело до того, що кілька ПК застрягли в безкінечному циклі завантаження. Тому Курц, мабуть, є першим генеральним директором історії, який керував двома великими глобальними збоями ПК, викликаними поганими оновленнями програмного забезпечення у сфері безпеки.

Рано-вранці в п'ятницю 19 липня несправне оновлення програмного забезпечення, випущене CrowdStrike, викликало збій 8,5 мільйонів ПК на Windows. Внаслідок збою постраждали численні авіакомпанії, банки, Лондонська біржа, лікарні тощо.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий