Протест проти ШІ. Хакери вкрали більше терабайт даних Disney

  • 17 июля, 14:01
  • 3735
  • 0

Анонімна група, яка називає себе Nullbulge, украла великий масив даних Disney. Атаку пояснили бажанням помститися компанії за її політику щодо ШІ.

Більше терабайта даних, ймовірно, отриманих із внутрішніх каналів обміну повідомленнями Disney, були злиті в Інтернет групою хактивістів. Злив включав облікові дані для входу, фрагменти коду, зображення та інформацію про неопубліковані проекти.

Відповідальність за атаку взяла анонімна група, яка називає себе Nullbulge. Хакери стверджують, що отримали доступ до даних повідомлень Slack компанії через компрометований комп'ютер співробітника Disney. На X група заявила, що завантажила все, до чого змогла отримати доступ, а це загалом 1,1 ТБ файлів та повідомлень з майже 10 000 корпоративних каналів Disney Slack.

Представники Disney підтвердили The Wall Street Journal, що розслідують цю справу. Видання повідомляє, що файли містять розмови співробітників Disney про розробку програмного забезпечення, підбір персоналу, обслуговування веб-сайтів та програми для співробітників, датовані принаймні 2019 роком. Nullbulge стверджує, що метою атаки був захист прав художників та отримання ними компенсацій.

У коментарі WSJ хакери заявили, що націлилися на Disney через те, як компанія складає контракти з художниками, її підходи до штучного інтелекту і «кричу зневагу до споживача», яку, на думку групи, демонструє компанія.

Раніше Disney критикували за використання генеративного штучного інтелекту для створення титрів. Також у серпні минулого року Disney створила групу для вивчення того, як ШІ може скоротити витрати на фільми та серіали.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий