Результат позову. Google змусили зізнатися, як насправді працює анонімний режим в Chrome

  • 17 января, 12:01
  • 3706
  • 0

Після врегулювання судового позову щодо незаконного відстеження активності користувачів анонімного режиму в браузері Chrome Google оновила довідку, як працює функція приватного перегляду.

Компанія без офіційного оголошення оновила попередження, яке бачать користувачі після відкриття анонімного режиму перегляду в браузері Google Chrome. Оновлення помітило видання MSPowerUser в останній збірці Canary Google Chrome (122.0.6251.0).

«Інші користувачі цього пристрою не бачитимуть вашу активність, тому ви можете переглядати веб-сторінки більш конфіденційно. Це не змінить спосіб збирання даних веб-сайтами, які ви відвідуєте, та службами, що використовуються, зокрема Google. Завантаження, закладки та елементи списку читання буде збережено», - йдеться в оновленому попередженні.

У попередній версії повідомлення не уточнювалося, що відвідувані веб-сайти та служби Google продовжують збирання даних, коли користувач включає приватний режим.

Крім цього, Google як і раніше повідомляє, що Chrome не зберігатиме під час користування цим режимом історію веб-перегляду, файли cookie і дані з сайтів, а також інформацію, яку користувачі вводите у формах. У той же час попереджають, що дані про дії користувача можуть бачити адміністратори відвідуваних веб-сайтів, роботодавці або керівники навчальних закладів, постачальники послуг Інтернету.

В 2020 році проти Google подали позов, в якому компанію звинуватили у відстеженні дій користувачів Chrome навіть у випадках, коли вони використовують режим анонімного перегляду. У скарзі йшлося про те, що Google обманювала людей, створюючи в них враження, що вони можуть контролювати, якою інформацією вони діляться. Минулого місяця компанія Google погодилася на врегулювання цього позову клієнтів на 5 мільярдів доларів.


Теги: Google Chrome
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий