Російські геймери вкрали білд S.T.A.L.K.E.R. 2 і хваляться, що в нього уже можна грати

  • 25 октября, 11:01
  • 3838
  • 0

Російські ігрові медіа розповідають своїм читачам, що у злитий раніше білд української гри S.T.A.L.K.E.R. 2 (яка ще не вийшла офіційно) уже можна грати. Зокрема, про це повідомляє російське профільне видання «Игромания». AIN.UA нагадує, як цей білд потрапив до рук геймерів з рф, і як вони шантажували ним українських розробників.

  • Продовження легендарної серії від студії GSC Game World, гра S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl має вийти у першому кварталі 2024 року. Реліз гри кілька разів переносили, що не дивно: адже студія працює в Україні і війна впливає на її роботу.
  • Від початку повномасштабної війни студія та її власники зайняли принципово проукраїнську позицію, донатять на армію, а влітку 2022 року оголосили, що приберуть російську озвучку із гри.
  • У ігор серії S.T.A.L.K.E.R. — історично велика фан-база в росії. У березні 2023 року у відповідь на патріотичну позицію українських розробників російські геймери почали шантажувати їх зливом файлів гри. Від української студії вимагали вибачень за «недостойне ставлення» до росіян та білорусів, а також повернення російської озвучки.
  • Це «звернення» російські геймери опублікували до української студії на другому році повномасштабного вторгнення росії в Україну, із десятками тисяч загиблих громадян і цілими знищеними містами. GSC Game World працювала над грою при обстрілах, з підвалів та бомбосховищ, а багато її співробітників пішли до лав ЗСУ. В грудні 2022 року під Бахмутом загинув у бою відомий розробник S.T.A.L.K.E.R Володимир Єжов.
  • Тоді студія зреагувала на шантаж офіційною заявою про те, що на погрози піддаватись не буде. У відповідь російські геймери, що шантажували компанію та вимагали вибачень, опублікували 15 ГБ зливів: дизайн-документи, артбуки, концепти, напрацювання та, за словами росіян, сюжет гри. У червні 2023 року вони почали поширювати крадений білд гри, яка ще навіть не вийшла.
  • Зараз на російських ігрових ресурсах на кшталт «Игромании» з’являються радісні новини про те, що цей крадений білд нарешті «пофіксили» і його можна запускати та грати. «Фанати довго возилися зі збіркою і нарешті змогли її покращити», — радіє журналістка видання у відеоогляді. Вона зазначає, що студія продовжує працювати попри різні труднощі на кшталт пожежі в чеському офісі. Те, що її співгромадяни обстрілюють і вбивають співробітників студії — лишилося за кадром.

Теги: ігри
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий