Російські хакери зламали державні сайти Швейцарії для помсти

  • 12 июня, 15:02
  • 3789
  • 0

Влада Швейцарії заявила, що в понеділок кілька урядових сайтів країни зазнали хакерської атаки, відповідальність за яку взяли на себе проросійські хакери.

DDoS-атака (за якої комп'ютерні мережі перевантажуються інтернет-трафіком) відбулася перед запланованим на четвер відеозверненням президента України Володимира Зеленського до парламенту Швейцарії.

Про це пише ВВС.

Національний центр кібербезпеки Швейцарії (NCSC) заявив, що відповідальність за напад взяла на себе група хакерів NoName.

«Ця група також стояла за атакою на сайт parliament.ch, про яку стало відомо минулого тижня, – йдеться в повідомленні. – NCSC аналізує атаку разом із відповідними адміністративними підрозділами та визначає відповідні заходи».

Влада Швейцарії повідомляє, що внаслідок нападу були недоступні «різні вебсайти Федеральної адміністрації та підприємств, пов'язаних із Конфедерацією».

Фахівці федеральної адміністрації швидко помітили DDoS-атаку, йдеться в повідомленні, і вжили заходів «для якнайшвидшого відновлення доступності вебсайтів та застосунків».

NCSC не пов'язує нинішню атаку з виступом Зеленського, проте повідомляє, що та сама хакерська група стоїть на нападом на сайт парламенту Швейцарії минулого тижня.

У повідомленні, розміщеному в телеграмі, група NoName заявила, що здійснила атаку на сайт парламенту минулого тижня, щоб «подякувати швейцарським русофобам» за схвалення чергового пакету європейських санкцій проти москви.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все