Російські спецслужби намагалися проникнути до системи планування операцій Збройних Сил України

  • 9 августа, 05:17
  • 3721
  • 0

Українські кіберфахівці успішно відвернули спробу російських спецслужб проникнути в електронну систему планування операцій Збройних Сил України. Цю інформацію надала Служба безпеки України через свій канал в Telegram

За інформацією Служби безпеки України, російська військова розвідка використовувала хакерські методи для спроби отримати конфіденційну інформацію щодо дій Збройних сил України, їхніх локацій, руху військових підрозділів та їхнього технічного оснащення, серед іншого.Згідно з висловлюванням начальника департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка, відповідальність за ці кібератаки лежить на групі хакерів під назвою Sandworm, яка має зв'язки з російською військовою розвідкою.

Для розповсюдження шпигунського програмного забезпечення у системі вороги намагалися використати українські планшети, які вони здобули під час бойових дій. Після цього планували використати ці планшети для запуску програм, які допоможуть їм проникнути до системи.

Служба безпеки виявила практично 10 шпигунських програм, призначених для здійснення витоку інформації з системи, повідомляють представники агентства. Нагадаємо, що протягом війни російські хакери проводили численні кібератаки на українські державні структури і не тільки. Серед інших, були зафіксовані спроби атак на партнерів України. Наприклад, в січні намагалися атакувати Німеччину, коли та вирішила передати Україні танки.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все