Російський виробник антивірусів Kaspersky згортає свою діяльність у США

  • 17 июля, 18:09
  • 3751
  • 0

Російський виробник антивірусного програмного забезпечення Kaspersky Lab повідомив, що поступово згортатиме свої операції в США з 20 липня, передає Reuters. Майже місяць тому адміністрація Байдена оголосила про плани заборонити продаж програмного забезпечення компанії на території країни.

На сайті Kaspersky вже зупинили продаж продуктів для американських клієнтів. Компанія також буде змушена скоротити всіх своїх співробітників у США.

Міністерство торгівлі США пояснили своє рішення ризиками безпеки, пов’язаними з впливом росії на цю компанію.

У червні уряд США також запровадив санкції проти вищого керівництва Kaspersky, включаючи директора з розвитку бізнесу, операційного директора, юридичного директора та керівника відділу корпоративних комунікацій.

Нові обмеження США на продаж програмного забезпечення Kaspersky, які також включатимуть заборону на завантаження оновлень, перепродаж і ліцензування продукту, наберуть чинності 29 вересня.

Компанії Kaspersky буде заборонено вести новий бізнес у США через 30 днів після того, як про обмеження оголосили 20 червня.

У 2017 році Міністерство внутрішньої безпеки США заборонило використання антивірусного продукту Kaspersky на федеральних мережах, звинувативши його у зв’язках з російською розвідкою і зазначивши, що російське законодавство дозволяє спецслужбам примушувати Kaspersky до співпраці, а також перехоплювати комунікації, що використовують російські мережі.

В Україні продукти від «Лабораторії Касперського» заборонені з 2015 року, коли Україна ввела санкції проти рф. У жовтні 2016 року їх подовжили, тоді компанія вирішила ліквідувати свою «дочку» в Україні. Крім обмежень на ведення комерційної діяльності, провайдерів також зобов’язали блокувати доступ до головних сторінок антивірусних компаній: kaspersky.ru і drweb.ru.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий