Російський VK придбав сервіс Yclients, який і далі працює в Україні під назвою Altegio

  • 27 декабря, 11:29
  • 3826
  • 0

Російський холдинг VK придбав сервіс YClients, який і досі працює в Україні під брендом Altegio. Про це повідомив «Бізнес Цензор» із посиланням на російські медіа.

  1. 20 грудня 2023 року стало відомо про купівлю VK, якому належать підконтрольні ФСБ соцмережі «ВКонтакте» та «Одноклассники», 100 % групи компаній, розробників YClients — сервісу для онлайн-запису та автоматизації бізнесу в галузі послуг.
  2. Суму угоди не розголошують, а в майбутньому планується інтеграція сервісів YClients у платформи VK.
  3. Згідно з даними NGL.Media, йдеться про групу «Согаз», найбільшими акціонерами якої є Юрій Ковальчук, який входить до найближчого оточення російського президента, та компанія «Газпром», якою керує наближений до Путіна Алєксєй Міллєр, а також двоюрідний племінник Путіна Міхаіл Шеломов.
  4. Також у медіа ідентифікували приблизно 500 українських компаній, які досі використовують сервіси Altegio чи Yclients.

Формально YClients припинив свою роботу в Україні ще у 2022 році — незадовго після початку повномасштабного вторгнення росії. Водночас запрацював ідентичний сервіс Altegio, який позиціюють як компанію з європейським корінням. Її нібито запустили партнери та колишні співробітники російської компанії, оскільки YCLIENTS заявила про продовження роботи на ринку рф та Білорусі. 

Усі наявні дані вказують на те, що Altegio — просто новий бренд російської компанії для західних ринків, отже українські бізнеси продовжують користуватися сервісом від російської компанії, яка має тісні відносини з російськими спецслужбами.

Однак Altegio (він же YClients) — не єдиний російський сервіс, який маскується під іноземний та продовжує роботу в Україні. У 2022 році також з’явився Syrve — софт для ресторанів, який, фактично є російським iiko.

iiko заснували російські підприємці Давід Ян (засновник ABBYY) та Максим Нальський (Pyrus). Вона займається софтом для автоматизації роботи кафе й ресторанів, у 2015 році російський «Сбербанк» придбав її контрольний пакет. Для приховування російського коріння iiko був створений Syrve.


Теги: сервіси
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи