Рівень заробітної плати українських IT-спеціалістів в порівнянні з Польщею та США

  • 8 июля, 08:40
  • 3765
  • 0

Різницю в заробітній платні програмістів, продакт-менеджерів та веб-архітекторів в Україні порівняно з Польщею та США опублікував журнал "NV Бізнес" на основі даних консалтингової компанії Korn Ferry.

За словами Анастасії Смоляніної, менеджера по роботі з клієнтами (Україна та Центральна Азія) в компанії Korn Ferry, ринок Польщі є найбільш схожим на український ринок за рівнем зарплат. Цей фактор став важливим для українських компаній при прийнятті рішення про релокацію або відкриття нових офісів. 

Найпопулярнішою мовою серед українських розробників є JavaScript, за нею йдуть Java і Python. C#, PHP та C++ також займають позиції в топ-10 найпопулярніших мов програмування.Згідно з даними компанії Korn Ferry, внаслідок воєнного конфлікту в Україні виникла ситуація, коли багато IT-компаній почали говорити про демпінг на ринку праці. Зарплати існуючих співробітників залишаються на рівні до початку конфлікту, але при наборі нового персоналу зарплатні пропозиції стали меншими. Зараз середні зарплати в Україні мають такий:

*інфрграфіка редвкції "Бізнес NV"

Згідно з інформацією від Korn Ferry, продовжується тенденція перегляду зарплат, при якій враховуються ключові показники співробітників, такі як продуктивність, рівень досвіду, темпи професійного та кар'єрного росту. Ці фактори є важливими при визначенні рівня заробітної плати.


*інфрграфіка редвкції "Бізнес NV"



0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи