Ще один топовий дизайнер Apple пішов з компанії заради роботи над ШІ-пристроями

  • 28 декабря, 19:35
  • 3773
  • 0

Відомий дизайнер iMac, iPhone та iPad Джоні Айв спільно з виконавчим директором OpenAI Семом Альтманом залучили ще одного топового дизайнера з Apple для спільної роботи над новими гаджетами зі штучним інтелектом. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на слова людей, обізнаних у цій справі, оскільки ця ініціатива є непублічною.

  1. Танг Тан приєднається до дизайнерської фірми Айва LoveFrom, яка буде розробляти зовнішній вигляд та функціональність нових пристроїв. Тан керуватиме там апаратною командою проєкту.
  2. Культовий дизайнер відомий продуктами, у розробці яких він брав участь під керівництвом співзасновника Apple Стіва Джобса, зокрема iMac, iPhone та iPad.
  3. Альтман буде займатися програмним забезпеченням для пристроїв.
  4. Деталі щодо конкретних продуктів поки що не розголошуються. Відомо, що проєкт націлений, зокрема, на розробку розумних пристроїв для дому. Але поки зусилля зосереджені на пошуку талановитих людей і пошуку ідеї.

Цей проєкт є одним з найамбітніших починань Айва з моменту, коли він покинув Apple у 2019 році. Відтоді приблизно 14 дизайнерів з його колишньої команди залишили компанію.

На початку цього року Apple втратила наступницю Айва, Еванса Хенкі, яка пропрацювала на цій посаді лише кілька років. Компанія так і не знайшла їй повноцінної заміни. Натомість дизайн-відділом тепер керує напряму головний операційний директор Джефф Вільямс.

Тим часом LoveFrom вже зібрала низку відомих клієнтів, як-от Airbnb, Ferrari та Moncler. Фірма раніше мала трирічну угоду з Apple на надання консультаційних послуг, але цей контракт завершився у 2022 році. Загалом вже понад 20 колишніх співробітників Apple приєдналися до цієї дизайнерської компанії.


Теги: Apple openai
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все