Щоб не критикували? TikTok відключив важливу функцію для дослідників платформи

  • 13 января, 08:54
  • 3780
  • 0

TikTok закрив доступ до моніторингу популярності хештегів. Цей інструмент був одним із небагатьох загальнодоступних методів відстеження активності на платформі.

Інструмент під назвою Creative Center, створений у 2020 році, був доступний для всіх і міг видавати цифри про кількість роликів, прив'язаних до певного хештегу, та інформацію про аудиторію, яка переглядала ці відео. Це дозволяло рекламодавцям відслідковувати популярні хештеги на сайті, а дослідникам - аналізувати те, як TikTok модерує контент на платформі. Однак нещодавно Creative Center став недоступним.

Зміну першим помітив Network Contagion Research Institute, який відстежує дезінформацію та екстремізм в Інтернеті. Фахівці використовували цей інструмент для створення звіту, поданого минулого місяця. У ньому йшлося про те, що в TikTok були значно менше, ніж в інших соцмережах, представлені теми, які можуть бути чутливими для китайської влади (геноцид уйгурського населення, протести в Гонконгу тощо). Дослідники помітили відсутність інструменту, аналізуючи ролики США. Хештеги, які вони вивчали (#BLM, #Trump2024, #Biden тощо) перестали бути доступними, а кнопка «Пошук» зникла. Жодних оголошень про це з боку TikTok не було.

«Все, що є політично делікатним чи може бути політично делікатним чи вибуховим, зникло, а з усім, що є поп-культурою, без проблем. Для мене справді дивно, що вони не оголосили про це або не сказали нічого про це», - сказав засновник інституту Джоел Фінкельштейн у коментарі The New York Times.

TikTok у відповідь на звіт дослідників заявив, що "методологія мала недоліки для досягнення наперед визначеного помилкового висновку". У компанії також підтвердили, що доступ до Creative Center було обмежено. Тепер, за словами представників TikTok, інструмент зосереджений на обміні даними про 100 найпопулярніших хештег у різних областях, таких як домашні тварини або подорожі.

"На жаль, деякі особи та організації зловживали функцією пошуку Center, щоб зробити неточні висновки, тому ми змінюємо деякі функції, щоб забезпечити використання за прямим призначенням", - сказав Алекс Гаурек, представник компанії.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все