Sega придбає 96% акцій компанії-розробника гри Angry Birds

  • 11 августа, 07:07
  • 3712
  • 0

Оголошена в квітні угода між японським конгломератом Sega Sammy Holdings і фінською студією Rovio Entertainment, відомою своєю мобільною грою Angry Birds, наближається до завершення. В останньому пресрелізі, який був опублікований, Sega Sammy Holdings повідомила, що через свій європейський підрозділ Sega Europe Limited вона здійснює покупку приблизно 96,3% (73 397 174) акцій Rovio, які перебувають у вільному обігу. Таким чином, Sega виконала мінімальну умову, яка передбачала набір акцій не менше ніж 90%.

“Оскільки поріг у 90% було подолано, а необхідні дозволи регулювальних органів отримано, Rovio стане частиною сім’ї Sega після завершення пропозиції, яка очікується 17 серпня”, – заявили в Rovio.

Власникам акцій, які прийняли пропозицію, а також власникам опціонів в Rovio, винагороду планують виплатити приблизно до 17 серпня. Тим, хто залишився з цінними паперами, надано можливість прийняти оферту протягом періоду з 11 по 25 серпня, з виплатою близько 6 вересня.

Японський конгломерат бажає придбати всі акції Rovio Entertainment за €9,25 за кожну одиницю та якомога швидше подати заявку на виключення цінних паперів фінської студії зі списку Nasdaq Helsinki Ltd.

Раніше було повідомлено, що Sеga планує здійснити "дружнє поглинання" Rovio за €706 млн (приблизно $775,5 млн). Планувалося, що угода буде укладена протягом другого кварталу фінансового року 2024, тобто до кінця вересня.

Sega сподівається використати досвід Rovio в галузі ігор-сервісів для смартфонів з метою виведення своїх продуктів на міжнародний мобільний ринок. Також видавництво планує допомогти студії розширити свою присутність "за межі мобільного геймінгу".

Rovio Entertainment, творець гри Angry Birds, яка була випущена у 2009 році та здобула величезну популярність, ставши першою мобільною грою в світі, яка зарекомендувала себе з понад 1 мільярдом завантажень. Проте після 14 років компанія прийняла рішення вилучити гру з Google Play і перейменувати її на Red's First Flight у App Store. Розробники вирішили, що оригінальна головоломка негативно впливає на популярність інших ігор компанії.


Теги: ігри sega
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все