Секретна інформація про саміт НАТО у Вільнюсі була викрадена хакерами

  • 13 июля, 10:15
  • 3710
  • 0

Литовські спецслужби виявили, що в соціальних мережах поширилися повідомлення про витік секретної інформації щодо саміту НАТО. Ці конфіденційні дані включали в себе інформацію про захист лідерів держав-членів Альянсу.

За словами Аурелії Верніцкайте, речниці Департаменту державної безпеки Литви, кіберзлочинці отримали доступ до секретних даних, пов'язаних з організацією саміту у Вільнюсі. Ця інформація стосується маршрутів переміщення делегацій. За повідомленням агентства BNS, про витік секретних даних стало відомо через повідомлення, що з'явились у соцмережах. Зловмисники здобули конфіденційну інформацію, включаючи імена осіб, відповідальних за охорону, а також маршрути переміщення делегацій. Наразі немає подробиць щодо самого витоку секретних даних.

Також варто відзначити, що 11 липня на сайті Microsoft з'явилося повідомлення про фішингову кампанію, яку здійснили хакери з групування Storm-0978. Ця кампанія загрожувала втратою логінів та паролів державних відомств у сфері оборони. Хакери використовували документи Word, які якось були пов'язані зі Світовим Конгресом Українців.

Угрупування Storm-0978 — російська хакерська група, яка займається вимаганням, здирництвом, а також співпрацює зі спецслужбами. У дописі "Майкрософт" вказано, ще від дій цього угрупування постраждали оборонні структури України, а також країн Європи та Північної Америки, дотичних до надання військової допомоги. З повідомлення Верніцкайте не зрозуміло, чи є зв'язок витоку секретних даних на саміті у Литві з діяльністю російських хакерів угрупування Storm-0978.





0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий