Сем Альтман став мільярдером — не завдяки OpenAI

  • 10 апреля, 14:00
  • 2449
  • 0

Генеральний директор і співзасновник OpenAI Сем Альтман не має частки капіталу в цій компанії, проте це не завадило йому стати мільярдером. Досягти такої позначки допомогли «інвестиції в стартапи», пише Forbes.

Видання каже, що Альтман зберігає активи, які не дуже вивчені. Журналісти проаналізували більше як десять регуляторних документів і поспілкувалися з понад десятьма людьми, знайомими з інвестиціями Альтмана, щоб отримати найбільш ретельну оцінку його статків. Вони зафіксували, що майно перевищило $1 млрд.

  1. Журналістам вдалося відстежити, що підприємець інвестував у Reddit, який нещодавно вийшов на ІРО, та у фінтех-єдиноріг Stripe, який оцінюють у $65 млрд. А також у нові проєкти — компанію з ядерної енергетики Helion і стартап Retro Biosciences, основна ціль якого збільшити тривалість життя людини на 10 років.
  2. За даними Forbes, частка підприємця у фондах, через які він зробив деякі з цих інвестицій, включно з Hydrazine Capital і Apollo Projects, становить $145 млн. Великі чеки, виписані на Helion і Retro, становлять ще $555 млн. 
  3. Решта статків Альтмана походить від передбачуваних часток у фондах Y Combinator (президентом якого він був), нерухомості в Каліфорнії та на Гаваях вартістю близько $90 млн і кількох менших особистих ставок.
  4. Альтман має й інші коштовні речі, наприклад, особиста колекція технологічних артефактів, у якій є реактивні двигуни та мечі бронзової доби.

У 2020 році Альтман в інтерв’ю Forbes сказав, що частина його інвестиційного успіху — «це вміння знаходити надвисокі, але поки що не розпізнані таланти».

Сем Альтман та OpenAI

Компанію OpenAI Сем Альтман, Ілон Маск та інші заснували у 2015 році. AIN.UA писав про позов Маска на Альтмана через «зраду» некомерційної місії штучного інтелекту: нібито засновували компанію як некомерційну, а тепер вона «фактично стала «дочкою» Microsoft.

Forbes пише, що дехто скептично ставиться до того, що Сем Альтман не має жодного фінансового інтересу в OpenAI, яка сьогодні оцінюється в понад $80 млрд. Прессекретарка компанії Ханна Вонг прокоментувала, що єдиний інтерес Альтмана був «опосередкований», через невеликі інвестиції бізнес-інкубатора Y Combinator.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий