ШІ ледь не спровокував міжнародний збройний конфлікт

  • 17 августа, 14:32
  • 3722
  • 0

Деякі відомі українські ЗМІ оприлюднили новину, яка стверджувала, що Сербія, замовила 20 000 дронів-камікадзе Shahed-136 в Ірану. Виявилося, що ця інформація мала початок у акаунті на платформі X (Twitter), де "новини" генерувалися штучним інтелектом.  Зазначено, що в розповсюдженій новині стверджувалося, що угода була досягнута під час візиту сербської делегації до Ірану, на чолі з заступником міністра закордонних справ Гораном Алексичем.

Українські видання посилалися на сайт Etto.ba, як на первинне джерело, але фактично ця інформація походила з видання Thegeopost. Відомо, що Thegeopost взяло інформацію з акаунту під назвою Terror Alarm, де в описі зазначено, що цей акаунт "перша у світі редакція новин, яка генерується штучним інтелектом". Зокрема, в новині про 20 000 дронів було речення, створене штучним інтелектом: "протягом останніх 2 років Іран озброює православних фундаменталістів у Росії, Вірменії та Сербії для протистояння католицькому світу".

На жаль, певна кількість подій стала джерелом для штучного інтелекту, який згенерував додаткову недостовірну інформацію про угоду щодо закупівлі дронів Сербією.


Теги: аі ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все