ШІ навчився визначати підлітків, що можуть вчинити самогубство

  • 11 сентября, 04:58
  • 3721
  • 0

Дослідники з Університету Нового Південного Уельсу в Сіднеї (Австралія) використали можливості штучного інтелекту для аналізу даних, що містять інформацію про 2809 австралійських підлітків у віці від 14 до 17 років. Вони визначили чинники, які впливають на бажання дітей покінчити життя самогубством, інформує Newatlas.

Під час свого дослідження, яке тривало близько 20 років, вчені застосували метод випадкового лісу.

За допомогою штучного інтелекту було ідентифіковано приблизно 4 тисячі потенційних факторів, які можуть впливати на тенденцію підлітків до самогубства. Ці фактори включають в себе фізичне і психічне здоров'я, соціальний статус, шкільне середовище, сімейну ситуацію, дружбу, кохання та інші аспекти. Штучний інтелект виділив основні фактори, які мотивують дітей до самогубства, і серед них слід відзначити відчуття втрати контролю над своїм навколишнім середовищем і майбутнім, а також відчуття безсилля змінити щось у своєму житті.

Крім того, нездатність виражати свої емоції та впоратися з гнівом, образою, самотністю та горем також впливає на бажання дітей покінчити життя самогубством.

Дослідники вважають, що результати їхнього дослідження можуть бути використані у індивідуальній терапії для дітей, які перебувають у групі ризику. В Україні, як і в багатьох інших країнах, щороку фіксується понад 100 випадків самогубств серед дітей. Основними причинами цього явища є булінг, конфлікти з батьками, їхнє розлучення та проблеми у сфері міжособистісних відносин.


Теги: ai ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все