Шпигунське. Microsoft запустила чат-бот з ШІ, який працює без Інтернету

  • 10 мая, 09:01
  • 3755
  • 0

Майкрософт представила нову генеративну модель штучного інтелекту на основі GPT-4. Вона була розроблена спеціально для спецслужб США.

ChatGPT зазвичай працює на хмарних серверах, наданих Microsoft, що може спричинити ризик витоку та перехоплення даних. Нова модель мала задовольнити попит розвідувальних агентств використання генеративного штучного інтелекту обробки секретних даних без ризику витоку даних чи спроб злому. Для цього Microsoft вперше розгорнула велику мовну модель у спеціальному безпечному середовищі.

«Це вперше, коли ми мали ізольовану версію. Ізольована означає, що вона не підключена до Інтернету і знаходиться у спеціальній мережі, доступ до якої має тільки уряд США», - сказав Уїльям Чаппел, головний технічний директор Microsoft зі стратегічних місій та технологій, у коментарі Bloomberg.

Microsoft отримала ліцензію на використання технології OpenAI у рамках угоди, яка передбачала обмін на великі інвестиції у розробку. Модель для розвідки, яка ще не отримала назви, базується на GPT-4, на основі якої працює чат-бот OpenAI. Її створення зайняло 18 місяців і включало модифікацію суперкомп'ютера компанії, розміщеного в Айові. Зараз до системи мають доступ приблизно 10 тисяч людей у розвідувальному співтоваристві, її тестують відповідні агенції.

Раніше ЦРУ оголосило про свій план створити безпечний сервіс, схожий на ChatGPT. Версія від Microsoft, як повідомляється, є незв'язаним окремим проектом.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все