Штучний інтелект був успішно навчений передбачати серцеві захворювання

  • 21 июля, 07:14
  • 3728
  • 0

Вчені застосували алгоритм машинного навчання для аналізу кальцинозу черевного відділу аорти з метою прогнозування майбутніх серцево-судинних захворювань.

Дослідники використовували методи машинного навчання для оцінки кальцифікації черевної аорти, головної артерії тіла, та передбачення захворювань серцево-судинної системи. Вони стверджують, що їх новий підхід дозволяє прогнозувати інші захворювання до появи симптомів.

Зазвичай кальциноз черевної аорти оцінюють фахівці з візуалізації за допомогою 24-бальної системи, де нульовий бал вказує на відсутність кальцифікації, а 24 - на найважчий ступінь кальцинозу.

Дослідники з Університету Едіт Коуен в Австралії звернулися до машинного навчання, щоб збільшити швидкість оцінки кальцифікації.

Кальцифікація черевної аорти може служити показником ризику розвитку серцево-судинних захворювань, таких як серцевий напад і інсульт, а також прогнозувати ризик смертності. Кальцифікацію можна виявити на зображеннях щільності кісток, які зазвичай використовують для діагностики остеопорозу в поперекових хребцях. Однак цей процес потребує кваліфікованого спеціаліста та часу.

Дослідники повідомляють, що їх алгоритм машинного навчання здатен аналізувати до 60 000 зображень сканування щільності кісткової тканини за день, що є значним покращенням порівняно з витратами часу фахівця, який потребує від п'яти до 15 хвилин на аналіз одного зображення.

Для навчання ШІ, вчені використали скани щільності кісткової тканини.

Попередньо досліджено, що накопичення кальцію в черевній аорті є тривожним знаком можливих майбутніх інфарктів міокарда або інсультів. Опубліковані результати дослідження в журналі Journal of the American Heart Association.

Аналізуючи 52 попередні дослідження, автори прийшли до висновку, що люди з кальцифікацією черевної аорти (AAC) мають в два-чотири рази більший ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Ризик ускладнень зростає пропорційно до кількості кальцію, знаходячогося у стінках кровоносних судин. Особливо вразливі до цих ризиків люди, у яких є хронічне захворювання нирок.


Теги: ai ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий