Штучний інтелект генерує новини для понад 300 веб-сайтів, якість яких сумнівна

  • 11 июля, 08:02
  • 3696
  • 0

Наразі відомо, що існує щонайменше три сотні новинних веб-сайтів, які публікують контент, створений за допомогою штучного інтелекту. Однак, кількість таких сайтів може бути набагато більшою, оскільки дослідники займаються вивченням цього сегмента медіаринку лише з травня цього року і не встигають зафіксувати всі його аспекти.

Зазвичай такі веб-сайти мають загальні назви наприклад: iBusiness Day або Daily Time Update, і вони охоплюють більш ніж десять різних мов, включаючи англійську, арабську, китайську, французьку та інші. Вони також висвітлюють різноманітні теми, включаючи політику, технології, розваги, подорожі та багато інших.

На подібних сайтах, щодня публікується велика кількість текстів з досить сумнівною, а часто навіть вигаданою інформацією. Головна мета цих сайтів - заробляти гроші на рекламі, тому якість контенту є останньою у їхньому списку пріоритетів. Завдяки використанню штучного інтелекту, генерація такого контенту здійснюється легко - кожен з цих сайтів може створювати в середньому до 1200 новин на день. 

Крім того, штучний інтелект вдало «підлаштовує» тексти під алгоритми Google, щоб постійно займати верхні позиції в результатах пошуку. Вони також не соромляться вигадувати контент, який привертає увагу, наприклад, повідомляючи про неправдиві смерті відомих людей.

У рекламній політиці Google забороняється реклама на сайтах, що пропонують «вміст, створений автоматично, без додавання оригінального авторства». Проте, на практиці це правило не завжди дотримується. Згідно з даними NewsGuard, організації, яка вивчає такі «штучні» новинні ресурси, понад 90% реклами на таких сайтах постачається саме через Google Ads. Запити організації до компанії залишаються без відповіді.



Теги: ai ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи