Штучний інтелект навчився виявляти рак мозку

  • 27 августа, 11:56
  • 3701
  • 0

Науковці зі Стенфордського медичного університету та інших наукових закладів спільно з колегами розробили штучний інтелект, який може аналізувати та порівнювати зрізи тканини пухлини мозку. Ця модель допомагає лікарям приймати рішення в діагностиці та лікуванні гліобластоми, агресивної форми раку головного мозку, зокрема через велику варіацію клітинного складу пухлини у різних хворих.

Прогнозування гліобластоми, агресивного раку головного мозку, стає важким завданням для медичної спільноти, так як складно аналізувати вплив різних ракових клітин на виникнення цієї патології у різних хворих. Проте, недавно розроблена модель штучного інтелекту здатна розпізнавати та порівнювати зрізи тканини гліобластоми. Цей інструмент дозволяє передбачити ступінь агресивності пухлини у пацієнта, визначити генетичні характеристики пухлинних клітин і оцінити наявність залишкових ракових клітин після операції видалення пухлини.

«Це свого роду система підтримки прийняття рішень для лікарів, яка може допомогти лікарям ідентифікувати пацієнтів з агресивними пухлинами, та відзначити їх як більш термінових», — пояснили науковці.

Варто пригадати, що в березні цього року вдалося виявити ознаки раку молочної залози у пацієнта значно швидше за допомогою програмного забезпечення, заснованого на штучному інтелекті, ніж за допомогою рентгенівських променів. Дослідниця Анкіта Гарг наголошує, що здатність штучного інтелекту виявляти ознаки раку молочної залози є значним кроком вперед. Вона сподівається, що це дозволить людям розпочати боротьбу з цією хворобою набагато раніше, ще до того, як традиційні методи виявлення зможуть розпізнати її симптоми.


Теги: ai ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все