Штучний інтелект від Китаю назвали головною загрозою безпеці США

  • 26 января, 07:05
  • 3783
  • 0

Під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у Швейцарії директор Федерального бюро розслідувань (ФБР) Крістофер Рей висловив стурбованість тим, як Китай використовуватиме алгоритми штучного інтелекту. За словами Рея, уряд Китаю планує займатися кіберзлочинною діяльністю за допомогою ШІ.

«Китайський уряд має найбільш масштабну хакерську систему, ніж будь-яка інша країна світу», — наголосив Рей. «Їхня програма штучного інтелекту не обмежена верховенством закону, вона побудована на основі величезної кількості інтелектуальної власності та конфіденційних даних, які вони [Китай] вкрали за ці роки. Ці дані будуть використовуватися, найімовірніше, для злочинних цілей», — додав голова ФБР.

Також Крістофер Рей прокоментував поточний стан технологій: «ШІ — класичний приклад технології, на яку я щоразу реагую однаково. Я думаю: „Вау, ми можемо це зробити?“ А потім згадую: „О боже, вони [Китай] теж можуть це зробити“ і все стає не таким перспективним».

Наразі китайські розробники активно працюють над стратегією Multi-Domain Precision Warfare, аналогічною системі Пентагону Joint All-Domain Command and Control. Цим концепціям необхідні передові алгоритми штучного інтелекту та суперкомп’ютери для швидкої обробки великих даних, на основі яких військові отримують інформацію в режимі реального часу. Деякі американські експерти вважають, якщо у найближчі 5−10 років розпочнеться війна Китаю за Тайвань, то її результат залежатиме від можливостей штучного інтелекту та політичної волі Китаю.


Теги: ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все